Nybegynnere: Velg dere en mentor!

På julebridgen introduserte formann Rolf vår nye mentorordning for dere som er (relativt) nye i klubben, og gjerne vil ha veiledning videre, når dere trenger det. Noen har allerede tatt kontakt og funnet seg en mentor, og vi vil oppfordre dere andre til å gjøre det samme: Om dere gjerne vil ha en mer erfaren spiller å kunne spørre til råds, en spiller som da blir mer kjent med dere og kan veilede dere over tid, så ta et initiativ!

Siden dette er nytt vil vegen bli til mens vi går (som med så mye annet innen opplæring i denne klubben…). Vi tenker oss i utgangspunktet at mentorordningen kan fungere omtrent slik:

  • Du som nybegynner velger deg et medlem i klubben, som du tenker kan bidra til at du utvikler deg som bridgespiller. Dette kan være blant lærerne, veilederne eller blant vanlige medlemmer du tenker du kan samarbeide med
  • Du og mentoren blir enige om kontakt etc. Gi gjerne beskjed til Einar og Ane, så vi har en slags oversikt.
  • Hvis du gjerne vil ha en mentor men ikke vet hvem du skal spørre – så snakk med en av veilederne, som kanskje kan formidle videre.

Hvordan kan en mentor hjelpe deg?

Et par av nybegynnerne er allerede i gang. En spilte turnering på Missklikk med sin mentor i romjula, med diskusjon om spillene etterpå (mentoren tok notater, og ga feedback). Hen har også sendt mentoren bilder av spill på sms, med spørsmål «hva melder jeg her?» etter at makkeren har åpnet. Det ble en fin diskusjon!

Vi kan også tenke oss å få til en times spilletrening med mentorer på tirsdagskveldene, de tirsdagene det ikke er kurs med Trygve, evt som et alternativ til Trygves kurs. Om noen av dere møtes hjemme for å spille, er det for eksempel mulig å invitere mentoren for en av dere, til å være med.

Andre ideer og behov hører vi gjerne om fra dere.