Opplæring i Nesodden Bridgeklubb Høsten 2023

Velkommen! Det høres kanskje litt høytidelig og uvirkelig ut å spille bridge i en bridgeklubb, hvis man ikke føler at man fullt ut behersker alle spillets finesser. La for all del ikke det skremme deg bort! Det er det i så fall bare du selv som taper på.

Spillere på alle nivåer I en lokal bridgeklubb som Nesodden Bridgeklubb deltar spillere på alle nivåer. Blant de som spiller regelmessig i klubben vil du helt sikkert finne spillere som har det samme kunnskapsnivået om bridge som deg selv. Vi er ingen eliteklubb for de få, men roser oss selv av å ha medlemmer som hører hjemme i størsteparten av det bridgefaglige spekteret. Her vil du møte de medlemmer som ganske nylig har fullført et nybegynnerkurs - men også de som deltar i turneringer i større sammenhenger.

En hyggelig og åpen klubb Vi fokuserer på å bygge en klubb der det er hyggelig å praktisere hobbyen vår: Raushet og bridgeglede er høyt på vår agenda!

Medvirkning fra kursdeltakere Vi er kjent for å prøve ut nye metoder i klubben vår. Nå vil vi satse på enda mer medvirkning fra folk som går på kurs, til å finne måter som gjør at de kan passe opplæringen inn i travle hverdager. Vi har kurs på skolen (se nedenfor), hjemmekurs, der vi møtes i små grupper på fleksible dager hjemme hos lærere eller kursdeltakere, og – vi veileder i opplæring og spilling på nett. Vårt motto er: Vil du lære bridge, så finner vi en måte som passer for deg! (innen rimelighetens grenser…)

Ta kontakt! Forhåpentligvis har denne informasjonen inspirert deg til å ta Nesodden Bridgeklubb nærmere i øyesyn. Trenger du mer informasjon vil vi anbefale deg å sende en epost eller ringe til en i klubbens styre (se Styret) eller en fra Rekrutteringsutvalget (se RU medlemmer, nederst), eller ta kontakt med et medlem du kanskje kjenner fra før (Se medlemsoversikten eller resultatlistene).


Høsten 2023

  • Introduksjonskurs 25. september: Her får du en innføring i spillet bridge, og kan finne ut om dette er noe for deg. Det blir både teori og praksis, og kurset er gratis.
  • Grunnkurs starter 2. oktober og går over 10 kvelder. Et nytt tema hver kveld, med mye praksis og noe teori. Våre erfarne bridgelærere og veiledere vil coache deg gjennom bridgens krinkelkroker og få deg til å oppdage gledene ved dette fantastiske spillet.
  • Vår egen bridgebok følger med i kursavgiften på 600 kr.
  • Når du er forhindret fra å komme en kveld, finner vi muligheter for at du kan ta igjen det du gikk glipp av: Vi organiserer små grupper for spilling og læring i tillegg til selve grunnkurset.

Spørsmål, forslag? Ta kontakt med en av medlemmene i rekrutteringsutvalget:

NavnEpostMobilnummer
Einar Visnes
Ane Haaland
Morten Brataas

Vi holder til i kantinen på Nesodden Videregående Skole og spiller hver tirsdag fra klokken 18:00. Stikk gjerne innom og ta en prat hvis du er nysgjerrig.

Vi har som regel både en A, B og C-pulje. C-puljen er et tilbud til helt ferske spillere som ennå ikke føler seg helt trygge på å spille turneringsbridge. Her vil det kunne snakkes i kortene, og det vil være noen litt mer rutinerte med som kan gi instruksjoner. Spilling i gruppe C er gratis, og det vil være en veileder til stede.

Velkommen!


Selvstudium

Norsk Bridgeforbund har også laget flere videoer for å kunne lære seg bridge som selvstudium. Disse er laget av våre dyktige juniorer Agnethe og Sofie.

Vet du ikke helt hva bridge er så ta en titt på følgende video:

Det er også laget en video som gir en introduksjon til meldinger:

Her er flere tips fra Norsk Bridgeforbund: https://www.bridge.no/Laer-bridge/Laer-bridge-selvstudium