Opplæring i Nesodden Bridgeklubb Vinter og Vår 2023

Velkommen! Det høres kanskje litt høytidelig og uvirkelig ut å spille bridge i en bridgeklubb, hvis man ikke føler at man fullt ut behersker alle spillets finesser. La for all del ikke det skremme deg bort! Det er det i så fall bare du selv som taper på.

Spillere på alle nivåer I en lokal bridgeklubb som Nesodden Bridgeklubb deltar spillere på alle nivåer. Blant de som spiller regelmessig i klubben vil du helt sikkert finne spillere som har det samme kunnskapsnivået om bridge som deg selv. Vi er ingen eliteklubb for de få, men roser oss selv av å ha medlemmer som hører hjemme i størsteparten av det bridgefaglige spekteret. Her vil du møte de medlemmer som ganske nylig har fullført et nybegynnerkurs - men også de som deltar i turneringer i større sammenhenger.

En hyggelig og åpen klubb Vi fokuserer på å bygge en klubb der det er hyggelig å praktisere hobbyen vår: Raushet og bridgeglede er høyt på vår agenda!

Medvirkning fra kursdeltakere Vi er kjent for å prøve ut nye metoder i klubben vår. Nå vil vi satse på enda mer medvirkning fra folk som går på kurs, til å finne måter som gjør at de kan passe opplæringen inn i travle hverdager. Vi har kurs på skolen (se nedenfor), hjemmekurs, der vi møtes i små grupper på fleksible dager hjemme hos lærere eller kursdeltakere, og – vi veileder i opplæring og spilling på nett. Vårt motto er: Vil du lære bridge, så finner vi en måte som passer for deg! (innen rimelighetens grenser…)

Ta kontakt! Forhåpentligvis har denne informasjonen inspirert deg til å ta Nesodden Bridgeklubb nærmere i øyesyn. Trenger du mer informasjon vil vi anbefale deg å sende en epost eller ringe til en i klubbens styre (se Styret) eller en fra Rekrutteringsutvalget (se RU medlemmer, nederst), eller ta kontakt med et medlem du kanskje kjenner fra før (Se medlemsoversikten eller resultatlistene).

Kurs for nybegynnere og «nesten» nybegynnere

Nesodden Bridgeklubb har opp gjennom årene avholdt mange bridgekurs for nybegynnere. Vinter og vår 2023 har vi planlagt å prøve ut noen nye måter å organisere opplæringen på:

  1. Introduksjonskurs på 6 timer fordelt over to kvelder, 18:00-21:00 den 11. og 19. januar, på Nesodden Videregående skole. Formålet med dette kurset er å forstå de grunnleggende prinsippene for bridge og for den enkelte å beslutte om de vil bli med videre på Grunnkurs, som fortsetter like etter disse to kveldene. Kurset er gratis for alle, inkludert et kurshefte. Det blir både teori og spilling.
Grunnkurs + arbeidsbok i Bridge
  1. Introduksjonskveld med åpen fortsettelse 10. januar kl 17 – 20. Formålet er, som under kurset beskrevet ovenfor, å forstå de grunnleggende prinsippene for bridge, og å lære å spille. Her begynner vi med kapittel 1 og 2 i klubbens nye «Melde- og Arbeidsbok», som er til salgs. Det blir teori, og spilling i en «utvidet C-pulje», i små grupper. Kurset er gratis. Dette kurstilbudet «ble til» fordi det var noen deltakere som bare kunne spille på tirsdager (som er klubbens egen spillekveld), og vi setter derfor i gang et kurs for disse. Vi vil ha denne ordningen 10, 17. og 24. januar, og muligens videre – basert på behov og tilbakemeldinger. Så utforsker vi hvordan de to gruppene kan samordnes, og også samordnes med repetisjon og spilling i C-pulja.

  2. Grunnkurs på ca. 30 timer fordelt over 8-10 kvelder, etter de to introduksjons kursene, og vil være en fortsettelse av disse. Første kveld blir mandag 23. januar. Dette kurset gjennomføres i små grupper (ca. 8). Avhengig av påmelding kan det bli flere parallelle kurs. Kurset krever egeninnsats fra studentene og det er viktig at man møter opp de aller fleste kvelder. MEN – de som går glipp av kurskvelder kan samordne seg med andre deltakere for å «ta igjen det tapte». Kurset består av mange spill som illustrerer kveldens tema. I tillegg er kursdeltakerne velkomne til å spille i C-gruppen på klubbens spillekvelder på tirsdager. Kurset er gratis for de under 25 år. Eldre deltakere betaler Kr. 500 som inkluderer lærebok og ‘hand-outs’.

  3. Oppfølgingskurs for ferske spillere: De som var på kurs høsten 2022 får tilbud om en kort repetisjon av opplæringen på tirsdagskveldene kl 18.15 – 18.45. Vi gjennomgår hovedpunkter fra ett kapittel fra læreboka om gangen, etterfulgt av spilling i C-gruppa.

  4. Kurs for de litt mer rutinerte: Fra februar vil det være undervisning på tirsdager fra kl 17.00-18.10 (rett før spillekvelden) for alle spillere som har gjennomført grunnkurset (eller som spiller i klubben – uten kurs!) Hvert kurs vil ha et tema som vil bli kunngjort i Bulletinen mandag kveld – vi kommer tilbake til dette. Det er ikke nødvendig å delta alle gangene for å få utbytte av dette. Kurset er gratis.

  5. Kurs/veiledning i nettspilling: Her er det ikke planlagt kurs, men veiledning og eventuelt kurs arrangeres etter behov. Ta kontakt med Marianne Grydeland, epost eller på tlf .

Påmelding sendes en av medlemmene i rekrutteringsutvalget - eller ring for mer info:

NavnEpostMobilnummer
Einar Visnes
Ane Haaland
Morten Brataas

Vi holder til i kantinen på Nesodden Videregående Skole og spiller hver tirsdag fra klokken 18:15. Stikk gjerne innom og ta en prat hvis du er nysgjerrig.

Vi har som regel både en A, B og C-pulje. C-puljen er et tilbud til helt ferske spillere som ennå ikke føler seg helt trygge på å spille turneringsbridge. Her vil det kunne snakkes i kortene, og det vil være noen litt mer rutinerte med som kan gi instruksjoner. Spilling i gruppe C er gratis, og det vil være en veileder til stede. Velkommen!


Ny Melde- og Arbeidsbok

Klubben har investert i å lage vår egen bok, basert på Grunnkursboka fra NBF. Boka har 10 kapitler som går gjennom basistema for å lære å spille bridge.

Boka har også kopi av spill med veiledning til hvert kapittel, øvingsoppgaver (med fasit) til hvert kapittel, og Quiz.

Den har videre tips om spill og motspill, bridgeforståelse, hvordan du teller poeng, og flere andre tema. Dessuten er lærere og medlemmer fra klubben intervjuet om hvorfor de spiller bridge.

Kan kjøpes fra klubben for kr 200. Ta kontakt med noen fra Rekrutteringsutvalget, eller kom innom oss en tirsdagskveld.

Grunnkurs + arbeidsbok i Bridge

Selvstudium

Norsk Bridgeforbund har også laget flere videoer for å kunne lære seg bridge som selvstudium. Disse er laget av våre dyktige juniorer Agnethe og Sofie.

Vet du ikke helt hva bridge er så ta en titt på følgende video:

Det er også laget en video som gir en introduksjon til meldinger:

Her er flere tips fra Norsk Bridgeforbund: https://www.bridge.no/Laer-bridge/Laer-bridge-selvstudium